Skip to content

Husbygging

Etter mye fram og tilbake har jeg nå bestemt å opprette en egen interiørblogg hvor status fra byggeprosketene våre blir presentert. Det vil derfor ikke komme nye poster på denne siden, men oppdateringer vil bli publisert her: Velkommen til Galekroken. Håper du tar en tur inn!

I juni 2010 bestemte vi oss for å bygge hus! Vi fant en flott liten plass på et bittelite byggefelt med bare ti tomter, og i slutten av juni bestemte vi oss for å søke kommunen om å få sette opp et lite hus. Eller lite er vel kanskje ikke helt riktig! Vi skal nemlig bygge generasjonsbolig! Og huset vil bestå av tre etasjer til sammen. På denne siden vil det komme oppdateringer underveis i byggeprosessen. Huset vi bygger er et omtegnet Mesterhus, modell Karine, og det er byggmester Jan-Erik Zakariassen som setter opp bygget.

21.april 2011:
Nå er huset enda mer malt er før! 🙂 Vaktmester’n har fått hjelp av leieboer’n i underetasjen og sammen har de rett og slett malt hele greia! Nå er huset malt tre strøk med fargen Capri, mens vinduer har fått hvit belisting. Vi fikk endelig verandadøren på plass også, men den er jammen helt full av riper! Og DET vil vi jo ikke ha! 😦 I følge snekkerne, som nå har hatt sin siste dag hos oss, gjenstår det kun et par dagers jobb før huset er helt ferdig utvendig. Veldig fornøyde så langt gitt! Takk til snekkerparet som har jobbet ute! Dere har gjort en strålende jobb! Nå venter vi i spenning på de nye gutta som skal jobbe inne.. 🙂

16.april 2011:
Siste nytt på husfronten er at huset rett og slett straks er ferdig malt! Vi har valgt ferdiggrunnet panel, men siden Vaktmester’n har en stor malingfetisj, har han rett og slett valgt å marinere huset med ytterligere tre strøk med henholdsvis beis og maling. Vi har valgt fargen Capri med hvilte detaljer. Tror det blir bra jeg! 🙂


3.april 2011:
Tenkte jeg skulle vise fram noen kjøkkenforslag vi har fått fra Sigdal i Fredrikstad. Dette er bare Drømmekjøkkenet med stor D!! Vi har fått super service fra Sigdal, og jeg vil tro at kjøkkenet vi ender på er en mellomting mellom disse to forslagene.

1.april 2011:
Huset har fått enda mer kledning! Dette begynner å ligne veldig på et hus!

Vaktmester’n bestemte seg også for å svinge kosten! Her er nordveggen malt med Drygolin oljedekkbeis i farge Capri (3000-N). Dette er egentlig et prøveprosjekt for å se om vi liker fargen, men jeg tror faktisk at vi liker den og at denne blir permanent.. 🙂

Her er dessuten et par bilder av steinuren til drømmenaboene! 🙂 Brødrene Ødegaard har «bare» sprengt bort 260 tonn stein.. jaaada!! 🙂 Litt grått i Galekroken! En lokal tåkebyge eller noe!


30.mars 2011:
I dag har huset begynt å få kledning. Veggen mot skogen har fått den første panelen, og vi gleder oss villt og hemingsløst til å male denne høyblokken! 🙂 Men det blir veldig fint da!

Slik ser huset ut forfra. Alle vinduer er på plass og her bader huset i sol til tross for at klokken viser 17.30. Deilig!

I dag har Brødrene Ødegård gått berserk med dynamitten på tomta til verdens beste naboer! Dette blir veldig spennende! 🙂


28.februar 2011:
Huset begynner å ta form! I dag har vi fått på plass takstolene! Nå venter vi i spenning på hvordan huset kommer til å se ut med takstein! Er faktisk overrasket over at det ikke blir høyere! Og det er jo bra! Da slipper jeg å føle at dette blir den nye boligblokken!

Her er bilde av andre etasje! Her vil det komme et par soverom!

29.mars 2011:
Verdens fineste hus!

27.februar 2011:
Da var årets vinterferie slutt. Utrolig hvor fort en uke går! Denne uka har vært ganske spennende siden store deler av huset har reist seg. Den har vært en smule irriterende siden en eller annen luring har bestilt nok et hvitt heldekkende teppe fra oven. Dette har igjen ført til at vi har vært nødt til å måke.. og måke.. og måke.. INNE i huset..

Morgendagen blir ekstremt spennende! Da kommer nemlig andre etasje med takstoler!! Og alle hjerter gleder seg! Ellers har vi fått den gledelige nyheten om at verdens fineste venner har fått godkjent sitt hus på nabotomta! 🙂

Siste prosjekt har vært vaskerommet.. her er et forslag til innredning. Håper dette lar seg gjennomføre sånn at jeg kan få litt lagring på vaskerommet også! Det er jo såpass mange skap her at jeg bør få plass til det meste? eller?

24.februar 2011:
I dag har huset fått klær på seg! Kanskje det begynner å bli litt varmere nå! Vindsperrer er på, og vi venter i spenning på at resten av huset skal komme på plass. Det kommer på mandag og vi gleder oss veldig! Da får man endelig inntrykk av hvor høyt det blir!

Her er inngangspartiet vårt! Neste jul har jeg lyst på et hvitt juletre på trappa! (og det hvite er IKKE snø om noen trodde det!!)

Det er forhåpentligvis siste vinteren vi måker inne i huset da! Hvis noen har tiltak som fjærner snø og is er det bare å si i fra! Er så lei denne vinteren at jeg er i ferd med å gå av på midten! Øsj!

23.februar 2011:
I dag har det kommet på plass mange bærevegger og andre innervegger. Det var veldig deilig å se at kjøkkenet BLIR stort og at det rommer både den ene og den andre kalkunen. Inngangspartiet med gang ble også veldig mye større enn jeg hadde forestilt meg! Så det er faktisk mulig at jeg får plass til en liten garderobe der ute også!

Her er bilde av huset med de nye veggene:

Her er utsikten fra stuevinduene:

Og her er utsikten fra et av kjøkkenvinduene:

Som dere ser av utsikten, er det stor fare for både elg og ekorn…

Hadde en liten ekskursjon til Gamlebyen i dag da… Og stoffet fra Marimekko var bare HELT fantastisk! Jeg har et stort og ENORMT behov for de gardinene! Snublet også over følgende bilder som jeg måtte kjøpe til Prinsen og Prinsessen! Sammen med noen søte hjerter i metall..

Finn fem feil! Jeg skal rydde UT av et hus, ikke fylle det opp! jaja.. bagateller….. 🙂

22.februar 2011:
Nå blir det hus! Snekkerne har reist reisverket i 1.etasje og jeg er nå litt usikker på om det er høyblokk vi bygger! Dette ser jammen ganske høyt ut! Tenk at det skal en etasje til pluss tak på dette her!! Men SÅÅÅ gøy!! Jeg digger!!

Jeg har også plukket ut tapet til stua og tre soverom i dag! Jippi!! Akkurat nå er det gøy!! 🙂

Du hellige banan!! Jeg har funnet DRØMMEGARDINENE!! Har alltid vært litt over middels svak for marimekko og surfet en tur innom http://www.marimekko.com. Der fant jeg rett og slett disse! Og jeg har nå fått et nytt, dypt og inderlig behov for disse herlighetene.. I morgen må jeg ta en tur til Gamlebyen for å se om de har stoffet inne! Lilla kjøkkengardiner… hmm.. tror det funker fint jeg!! 🙂

19.februar:
Nå har snekkerne jobbet på bygget i to uker og vi er i ferd med å få gulv i 1.etasje. Jeg sliter litt med å se at dette skal bli et romslig hus. Føler akkurat nå at vi har et hus på størrelsen med et middels stort bad… Håper virkelig neste ukes reising av vegger vil gjøre noe med det inntrykket!

Denne helga har vi tittet på baderomsløsninger! Jeg kjenner at tusenlappene får vinger i disse dager, men jammen er det mye fint jeg vil ha! Øverst på ønskelista ligger nå denne modellen fra Linn Bad (bilde hentet fra linnbad.no):

Hos oss blir riktignok innredningen bredere, men jeg liker fargen og modellen… Har også funnet drømmeflisene til den lille doen i 1.etasje. Problemet er bare at de ar litt feil farge.. Synes de er så fiiiiine! Se bare her (bilde hentet fra right price tiles sine hjemmesider):

8.februar 2011:
I dag er den første dagen for snekkerne! Nå blir det spennende å se hva som skjer! Det er også fantastisk deilig å endelig få litt fri fra reising av mur og betongarbeider. Nå må vi sette i gang å rydde og selge unna ting vi ikke trenger lenger.

11.desember 2010:
Ringmuren er i ferd med å ta form! Det ble litt for lite elementer så vi ble ikke helt ferdig, men vi er i alle fall i gang!

4.desember 2010:
Nå har tomten blitt planert, og vi er i gang med å støpe såle. Dette blir spennende!

November 2010:
Vi er i gang!! Kommunen sa ja, og vi skal rydde tomt! Her er bilder fra tomta!

Reklamer
3 kommentarer leave one →
 1. Kari H. Thornquist permalink
  februar 22, 2011 6:29 pm

  Så langt dere har kommet:) Ser kjempeflott ut!! Gleder meg VELDIG til å se!! Og de gardinene har jeg lyst på også!!:)

 2. februar 23, 2011 10:48 pm

  ååå det er gøy å planlegge nytt hus!!!
  Og fryktelig dyrt…
  Men pyttsan!

  Nå har vi bodd i huset i noen år – og funnet ut for lengst at vi sku ha gjort sånn å sånn!
  Det sies at man skal bygge minst 3 ganger før man blir fornøyd, men jeg skal klare å leve med et her å jeg!
  Men så er det vel noe med at smaken også forandrer seg med åra… både fram og tilbake!

  Forstatt lykke til med resten – stikker innom igjen ved anledning!

 3. magnus permalink
  mars 3, 2011 6:32 pm

  ser veldig bra ut det jo lykke til

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: