Skip to content

Blåpannet amazon

gunnar2

I juni 2007 fant vi endelig fuglen vi lenge hadde ønsket oss. «Kosegutten Gunnar» var til salgs på finn.no, og det gikk ikke mange timene før han satt i stua vår. Gunnar er en blåpannet amazon som ble klekket i 1999. Han er en veldig flott fugl, men er også ganske bestemt. Han ser seg selv i speilet og ser en elefant! Selvtilliten er det ikke noe i veien med!

Å leve med en amazonpapegøye er det samme som å leve sammen med en fjærsamling med ADHD. Har dyret bestemt at den skal spise ledninger, så SKAL han spise ledninger. For å hindre at fuglen blir selvlysende for så å bli en haug med aske, ender man opp som en duracellkanin etter den grønne fare.

Når man har steget inn i tilværelsen som papegøyeeier, må man ikke være redd for bæsj og gris. Papegøyer de bæsjer, og de lager gris. Maten skal gjerne lages til en våt grøt, og dersom den ikke smaker eksakt som den grønne hersker ønsker, vel.. da er den utover hele gulvet.

Gunnar er en kosegris som elsker å bli klødd i nakken. Han elsker om mulig enda mer en fotmassasje. Da sitter han stille i laaang tid og bare nyter. Han er en vakker gutt som virkelig har fått en stor og sentral plass i familien.

Gunnar en kosefugl

(Foto: Kari-Anne Bjørnø Karlsen)

Etter å ha eid Gunnar i fire år fant vi plutselig ut mer om hans bakgrunn. Det viser seg at en tidligere kollega av meg faktisk har eid ham! Verden er ganske liten kan man si! Vi vet ingenting om hans første år, men etter en stund havnet han i Oslo. Her kjøpte min kollega ham i 2005 og hadde ham til 2006 før han ble solgt til Sarpsborg. Her kan han ikke ha bodd stort lenger enn et halvt års tid før han ble solgt til Moss. Vi kjøpte ham fra en eldre dame i Moss. Det ryktes dessuten at han har bodd to steder før han havnet i Oslo. Staaaakaaars lille fjærballen min!! Han har hatt sju hjem på sine åtte første leveår!! Jammen ikke rart han har hatt noen tilknytningsvansker før han har slått seg til ro! Her skal han i alle fall få bli!! 🙂 Vakre, vakre papegøyen!

Jeg har en liiiten bønn! Dersom du vurderer å skaffe deg papegøye, vel.. tenkt deg GODT om! Ikke la det stakkars dyret bli flyttet rundt som en vandrepokal fra hjem til hjem! Er du usikker på om du skal kjøpe eller ikke, vel.. da bør du kanskje la være! Det å eie en papegøye er et STORT ansvar! Kanskje faktisk et av de vanskeligste dyreholdene! Fuglen må stimuleres mentalt og du må legge ned MYE tid sammen med den. Har du hund kan du gå tur og ha den med rundt, men dette er ikke like greit med papegøyen (det er lettere om du får papegøyen inn i en sele, men ikke alle papegøyer liker selen!)

Altså, tenk deg GODT om før du blir samboer med en med vinger!!

Reklamer
2 kommentarer leave one →
  1. Spurven permalink
    september 15, 2007 6:27 pm

    Polly hilser så mye til gunnar, en kjempefin gøye 🙂

  2. oktober 30, 2011 6:40 pm

    Kåre sender en hilsen til Gunnar:))) Kåre er en surinami amazon gutt på snart 4 mnd:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: