Skip to content

Hersens høner og kuer!!

september 29, 2008

I morgen er prinsen åtte år! Helt utrolig! For åtte år siden nå lå jeg i et badekar og holdt meg fast.. Og om ikke lang tid reiste vi til sykehuset for å presse ut noe som føles som en vannmelon. Nå ble det ikke noe pressing, og jeg ble snittet opp som et hvilket som helst annet dyr, men det er en helt annen historie.

Bursdagsproblemet oppstår når mamma morgenheks og prinsessen er invitert i samme bursdag. Vi tåler nemlig ingenting! Eller det vil si vi tåler egentlig veldig mye, men prinsessen har melkeproteninallergi, og mamma morgenheks tåler ikke egg. Og kaker uten egg og melk? Vel.. det kryr vel ikke av dem? Og når prinsen har bestemt at gulrotkake skal han ha er det ikke bare bare å tilhøre den allergiske delen av familien.

I dag endte det med mange overtalelser og valget falt på en eplekake. Det skal nemlig være mulig å lage eplekake uten høner og kuer! Mamma morgenheks mener det er ganske godt med vaniljekrem på eplekaken, men da må prinsessen melde pass. Så hva gjør vi da? Jo vi baker to. En uten egg og melk og en uten melk..

Eplekake med vaniljeis er VELDIG godt.. Eplekake med sorbet er ikke akkurat samme nytelsen. Og hva er det i vaniljeis? Jo det er høne og ku.. Og hva er vitsen med å putte melk inn i kyllingnuggets? Er ikke kyllingen god nok i seg selv? Det reklameres med RENT kyllingkjøtt! Men hva gjør da kua oppe i det hele? Nei den som kan skjønne det.

Dressing… det er et kapittel for seg selv.. Det ER nemlig egg i dressing.. og i majones…. men ikke i ketchup da!

Og for å gjøre det hele komplett. På onsdag får prinsen besøk av en kamerat som skal overnatte som har glutenallergi.. Så hva gjør vi da? Jo da lager vi mat uten egg, melk og gluten.. Og hva kan man spise da? Joda… mamma morgenheks vet råd. Så nå er pasta uten egg og gluten kjøpt inn, og på menyen står pasta og kjøttsaus.. det er jo NESTEN det samme som spaggeti og kjøttsaus! 😀

Reklamer
2 kommentarer leave one →
 1. oktober 5, 2008 10:25 pm

  Jeg er veganer, og baker da uten egg og melk, og synes Joy of Vegan Baking av Colleen Patrick-Goudreau er helt topp. Ris-is er kjempegodt til eplekake 🙂

 2. Berit permalink
  oktober 6, 2008 3:32 pm

  Vaniljesauskake UTEN EGG !!!

  700g hvetemel
  400g sukker
  200g smeltet smør
  5ts vaniljesukker
  7ts bakepulver
  1 liter Tine vaniljesaus

  blandes veldig godt og ta i smørret til slutt.
  hell i smurt eller bakepapir langpanne og strø godt m kanel og perlesukker på før steking.

  kanel og perlesukker til og strø på toppen.

  stekes ca 45-50min på 180c midt i ovnen.

  Lykke til kjempegod 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: