Skip to content

2.arbeidskrav er fullført!

april 2, 2008

Da var andre arbeidskrav i IKT for lærere fullført. Dette har vært et svært spennende prosjekt, og jeg sitter igjen med veldig positive erfaringer. Grupperarbeidet med Inger og Karianne har vært kjempeflott og utrolig inspirerende. Vi har vært veldig enige, og alle har jobbet svært bra underveis. Vi valgte å arbeide med et tema som er knyttet til KRL-faget siden vi også har dette faget i år. Vi fant også ut at ved å benytte digital historiefortelling som sjanger ville vi kunne spille på elevenes følelser og skape ulike stemninger ved hjelp av tekst, lyd og bilde.

Vi gikk tidlig i gang med å samle data til prosjektet, og vi fant tidlig ut at opphavsrett kan virke som et lodd rundt foten når man arbeider med prosjekter som skal publiseres. Heldigvis fant vi svært mange bilder tilgjengelige på wikimedia commons som var svært dramatiske og virkningsfulle. Når det kom til musikk var dette litt verre, men tilslutt klarte vi også denne utfordringen. Det har vært veldig lærerikt å måtte tenke opphavsrett når man lager et produkt. Dette har vi ikke gjort tidligere i studiet, og dette bør i aller høyeste grad mer inn i studiet.

Vi er veldig fornøyde med resultatet, og føler at vår digitale historiefortelling kan være et virkningsfullt innslag i KRL-undervisningen. Vi føler også at vi klarte å få fram steminger og håper filmen kan være en tankevekker for dagens ungdomsskoleelver. Det eneste vi føler ikke ble bra var publiseringen på nett. Når vår film ble publisert på youtube ble kvaliteten svært dårlig.

Reklamer
11 kommentarer leave one →
 1. christopherjohannesen permalink
  april 2, 2008 1:30 pm

  Hei Kari-Anne!

  Det virker som et spennende valg av oppgave dere tok. Jeg har ikke sett slutt resultatet i skrivende stund, men skal snart gjøre det.

  Jeg kjenner til det du sier om kvaliteten på YouTube. Den setter ned kvaliteten før den blir lagt ut til allmennheten, litt synd men sånn er det nå en gang. Nå er det vel bare blogg-kravet som gjenstår og eventuelt redigering av wiki-artiklene vi har produsert. Det kan bli spenstig.

  Lykke til videre!

 2. Inger permalink
  april 2, 2008 4:17 pm

  Hei Kari-Anne!
  Takk for hyggelig kommentar! Jeg har også satt pris på samarbeidet! Alt har gått så knirkefritt og greit! Vi har fått bra tilbakemelding på filmen vår! Det var koselig!
  Selv om vi ikke har lært mye nytt gjennom dette prosjektet, har jeg gjort nyttige er faringer som det er vel verd å ta med seg videre. Ikke minst dette med opphavsretten. Jeg har ikke tenkt særlig nøye igjennom dette før, men det er jo viktig at det også er i orden.

  Ser fram til ytterligere samarbeid!

  Klem Inger

 3. april 2, 2008 6:53 pm

  En sterk og bra film dere har laget. Absolutt noe å vise på ungdomsskolen som en introduksjon til temaet og noe som sikkert kan starte en samtale i klassen. Fint og se at dere også har tenkt på dette med opphavsrett. Det gjør det så mye enklere å dele det fritt til alle lærere også!

 4. Jenny Thomassen Næss permalink
  april 3, 2008 12:11 pm

  Hei!
  Jeg så nettopp på filmen deres, og det er bra film dere har laget! Bra at dere ikke snakker gjennom hele filmen, budskapet kommer uansett godt igjennom ved å bare se på de sterke bildene.

 5. trudeotterholm permalink
  april 7, 2008 9:00 pm

  Ja, da var det bare et arbeidskrav igjen i IKT for lærere dette semesteret da! Hehe, sammen med massevis av andre arbeidskrav i andre fag, som står på to-do-listen. Må forresten også få lov til å skryte litt av filmen deres, som dere har jobbet iherdig med for å få bilde og lyd til å bli så godt som perfeket, og så ble det dessverre slik at dette da ikke funket som det skulle når den ble lagt ut på youtube. Sånt må man dessverre leve med, enn så lenge, så får vi andre gå rundt litt småsjalu for at dere har originalen som er i god behold, og som dere kan ta med dere ut i skolen. For denne multimodale læringsressursen som dere har laget er absolutt aktuell å bruke i skolen, og som Espen påpeker er det også veldig bra at dere har vært oppmerksomme på opphavsrett selv om det til tider kan være nokså frustrenede å måtte forholde seg til, da det er mye som ligger på nett og frister oss. Hehe, stå på Kari-Anne, snart ser vi målstreken!!!

 6. kariannevo permalink
  april 8, 2008 11:27 am

  Hei Kari-Anne!

  Det var hyggelig å lese kommentaren din om arbeidskravet vårt. Det er bra at vi sitter igjen med ganske lik erfaring og takk for et godt samarbeid! (Det gjelder selvfølgelig også Inger!) Jeg vet ikke om jeg har lært så mye mer om jødedommen og holocaust, men det viktigste er at vi har klart å lage en virkningsfull video, lært om opphavsrett, og fikk bestått på arbeidskravet!!

  Lykke til med siste arbeidskravet!

  Klem Karianne

 7. thomagud permalink
  april 8, 2008 5:55 pm

  En veldig bra film dere har laget. Et spennende prosjekt. JEg er helt enig med deg at det med opphavrett er utrolig viktig¨å ha fokus på. Det er nok utrolig mange som bare henter bilder og filmer helt vilt uten og tenke på oppphavsrett. Det hadde vært lurt og hatt fokus tidligere i studiene akkurat når det gjelder det. Vi hadde også lastet ned musikk fra freeplay music. Det ligger fritt ute, men vi hadde glemt å skrive hvor vi hadde hentet det ned. Vi måtte rette på det for å få godkjent arbeidskravet. Nå er det i boks og det er deilig. Lykke til videre.

 8. idahgabr permalink
  april 11, 2008 7:17 am

  Hei Kari-Anne!
  Det er en veldig sterk film dere har laget. Dere har funnet mange fine bilder, og kombinasjonen av fortellinger, musikk og dikt fungerer veldig bra.
  Lykke til videre=)

Trackbacks

 1. Arbeidskrav 3 « Blogg for Jenny
 2. Linker til mine kommentarer « Karianne My Vo
 3. 3. arbeidskrav « Ingers blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: